Meer inzicht in energieverbruik

Met deze nieuwsbrief, https://biogasholland.nl/wp-content/uploads/2024/09/2024-Nieuwsbrief-CO2-prestatieladder.pdf houden we u, de medewerkers van Biogas Holland BV, op de hoogte over de vooruitgang van de CO2 prestatieladder. De CO2 prestatieladder geeft ons meer inzicht in het energieverbruik en laat ons nadenken over milieubewuste keuzes die we in de toekomst kunnen nemen.

Bij de berekening van de CO2-reductie hanteert Biogas Holland BV 2023 als basisjaar. Deze keuze is gemaakt omdat in dit jaar Biogas Holland BV in 2022 is begonnen met de CO2-prestatieladder is gekozen voor de formulering van een doelstelling over 4 jaren om CO2-reductie over een langere tijd te blijven waarborgen. De tussenliggende jaren worden gezien als meetpunten voor de uiteindelijke doelstelling in 2027. Het basisjaar is 2023 en de doelstellingen zijn t.o.v. omzet.

Maatregelen CO2-reductie

De volgende maatregelen gaan we in de komende periode nemen om deze reductie te behalen.

Maatregelen brandstof verbruik:

▪ Invoeren van het nieuwe rijden en periodieke voorlichting met als doel de bewustwording van het zuiger rijden te verhogen.

▪ Vervangen 1 dieselauto voor benzine, hybride of elektrisch.

▪ Inventariseren naar de mogelijkheden van toepassen HVO100 brandstof als vervanging voor fossiele brandstof.

Maatregelen elektra verbruik:

▪ Onderzoek doen naar overstap op groene stroom uit Nederland.

▪ Onderhoud uitvoeren aan zonnepanelen om een goede dekkingsgraad te realiseren.

Meer informatie over de CO2-prestatieladder is te vinden via deze link https://biogasholland.nl/wp-content/uploads/2024/09/Energie-actieplan-2024.pdf.

 

Energiebeleid Biogas Holland BV

Het energiebeleid van Biogas Holland BV is erop gericht dat activiteiten die wij dagelijks voor onze klanten doen op een milieuvriendelijke, effectieve, efficiënte en economische wijze worden uitgevoerd. Het uitgangspunt is dat op elk moment kan worden voldaan aan de met de klant overeengekomen eisen en zijn verwachtingen. Tijdens onze werkzaamheden willen we, voor zover als mogelijk, geen energie onnodig verspillen en zoveel mogelijk CO2-uitstoot reduceren.

Voor meer informatie kunt u het Emissie Inventaris hier vinden https://biogasholland.nl/wp-content/uploads/2024/10/2023-Emissie-inventaris-Biogas-Holland-v1.pdf

Voor meer informatie kijk op de site van SKAO https://www.co2-prestatieladder.nl/nl