Service en onderhoud

Service voor uw biogasinstallatie

Onderhoud aan uw biogasinstallatie is belangrijk. Service en op tijd uitgevoerde inspecties zorgen ervoor dat uw installatie op een veilige manier optimaal kan blijven presteren.

 

Regelmatige service voor een optimale prestatie

Onze service experts beschikken over de juiste kennis om uw installatie op de juiste manier te onderhouden. Onze uitgebreide diensten omvatten onder meer:

 • Preventief en correctief onderhoud aan biogasinstallaties
 • Revisiewerkzaamheden van o.a. blowers en 2G WKK’s
 • Gasvrij maken van gassystemen (inertiseren)
 • Op maat gemaakte onderhoudsplannen
 • Verwijderen, vervangen en afvoeren van actief kool
 • Verhuur van o.a. gasfakkels
 • SCIOS-keuringen
 • NOx en formaldehyde (emissie)metingen
 • Gascamera inspecties

 

Wij bieden servicecontracten aan voor o.a:

 • Biogasreiniging: biogasblowers, gasanalysers, leidingwerk, koelmachines, actief koolfilters, biogasdroging, meetinstrumenten
 • Biogasverbruikers: ketels, warmtekrachtkoppelingen (WKK), gasfakkels en gasopwerking
 • Biogasopslag
 • Biogascondensoplossingen: condensputten, condensafvoersystemen
 • Veiligheidstoestellen: over- en onderdrukbeveiligingen, vlamdovers

 

Warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) van 2G Energy

Biogas Holland is 2G Energy service- en salespartner in Nederland. 2G Energy is dé toonaangevende producent van warmtekrachtkoppelingsinstallaties wereldwijd. Onze service experts zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd om onderhoudswerkzaamheden aan uw 2G WKK te mogen uitvoeren.

 

Gasvrij maken (inertiseren)

Het is belangrijk dat wanneer er onderhoud aan uw biogasinstallatie wordt uitgevoerd of wanneer er bepaalde componenten worden verwisseld, er wordt voorkomen dat er een explosief mengsel ontstaat. Hiervoor zal uw biogasinstallatie op een veilige en verantwoorde wijze gasvrij moeten worden gemaakt (inertiseren). 

Onze service experts beschikken over de juiste kennis, waardoor zij uw biogasinstallatie op een veilige manier kunnen inertiseren. Wij stellen hiervoor een plan van aanpak op, zodat wij op een zorgvuldige manier te werk kunnen gaan. 

Na de werkzaamheden wordt uw biogasinstallatie opnieuw veilig in bedrijf gesteld en indien nodig getest, zodat u verzekerd bent van een optimaal werkende biogasinstallatie.

 

Actief kool vervangen

Ruw biogas bevat niet alleen methaan, wat kan worden opgewaardeerd tot het waardevolle biomethaan, maar ook CO2 en verontreinigingen zoals siloxanen, H2S en VOC’s. Deze verontreinigende stoffen kunnen schadelijk zijn en uw biogasinstallatie aantasten. Het is daarom van belang om op tijd uw actief kool te vervangen, zodat uw biogasinstallatie optimaal kan blijven presteren. 

Omdat elke biogasinstallatie te maken heeft met een specifieke samenstelling van verontreinigende stoffen, analyseren wij de samenstelling van het biogas op uw locatie, zodat wij aan de hand hiervan het actief kool kunnen optimaliseren en vervangen.

 

Inspecties met de gascamera

Ondanks regelmatig onderhoud zijn gaslekkages bij biogasinstallaties een veelvoorkomend probleem. Deze gaslekkages kunnen gevaren met zich meebrengen, zoals brand of explosies, of milieuschade veroorzaken. Het lastige is dat deze lekkages niet met het blote oog zijn waar te nemen. 

Gelukkig bieden wij een oplossing: optical gas imaging (OGI) met een daarvoor geschikte IR-camera. De IR-camera is een draagbaar, optisch instrument waarmee VOS-emissies real-time zichtbaar kunnen worden gemaakt. Door regelmatig in kaart te brengen óf en waar er lekkages plaatsvinden, zullen deze op tijd verholpen kunnen worden. Dit zorgt voor minder risico’s, een verhoogde efficiëntie en voorkomt dat er methaan in de atmosfeer terechtkomt. Onze gascamera-inspecties voldoen aan de NTA 8399-richtlijnen.

 

Op tijd uw gashouder vervangen

Voor optimale veiligheid dient elke 10 jaar de dubbele membraan van de gashouder te worden vervangen. Wij zorgen ervoor dat de nieuwe membraan op tijd wordt geleverd en geplaatst, zodat uw biogasinstallatie blijft voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

 

Hoe gaan onze service experts te werk?

Onze service experts kunnen voor u in kaart brengen welke onderhoudswerkzaamheden op dit moment van belang zijn. Hiervoor bezoeken wij de locatie van de biogasinstallatie en zorgen wij dat de gehele biogasinstallatie zorgvuldig wordt geïnspecteerd. Vervolgens brengen wij een advies aan u uit, zodat u verzekerd kunt zijn van een veilig en optimaal werkende biogasinstallatie.

 

Service nodig?

Service nodig? Of benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet, neem vandaag nog contact met ons op. Bel direct naar 0513 745 053 of stuur een e-mail naar info@biogasholland.nl.

Meer weten?
service en onderhoud
Storingsnummer 085- 487 46 17

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.