Inspecties

Inspecties

Onze technici kunnen u ondersteunen bij het in kaart brengen en uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden welke specifiek nodig zijn voor uw biogasinstallatie, biogasbenutting of industriële warmtesystemen. Met een bezoek op locatie wordt de gehele installatie geïnspecteerd en het proces doorlopen zodat aandachtspunten direct worden uitgelicht. Hiermee kunt u de veiligheid en continuïteit van uw proces waarborgen en vergroten.   

Gascamera 

Ondanks intensief onderhoud kunnen gas lekkages voorkomen in een biogasinstallatie. Het vrijkomen van biogas, en daarmee schadelijke restproducten kan gevaarlijke situaties opleven. Dit dient te allen tijde vermeden te worden. Lekkages kunnen ontstaan doordat leidingwerk uitzet of krimpt onder invloed van wisselende temperaturen of seizoensinvloeden. Bij aansluitingen van leidingwerk kunnen hierdoor kleine openingen ontstaan waardoor gas eenvoudig kan ontsnappen. Onze specialisten maken gebruik van geavanceerde gasdetectieapparatuur die in staat is om ruim 400 verschillende gas soorten te detecteren en te visualiseren door gebruik van zogenaamde Optical Gas Imaging (OGI). Onze inspecties worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de NTA 8399 door gasmeetkundige gecertificeerde specialisten. Het preventief meten en tijdig opsporen van lekkages zorgt voor een betere veiligheid, hoger rendement en emissiereductie. Voor meer informatie zie www.gascamera.nl.

Meer weten?
Neem contact op

Met ruim 25 jaar ervaring weten we precies waar de perfecte installatie aan voldoet. We kunnen u helpen bij alle aspecten van het onwikkelen, realiseren en onderhouden van de perfecte biogasinstallatie.