De stortgasinstallatie op de Skinkeskans was nodig aan vervanging toe. Biogas Holland kwam na een selectie als winnende partij uit de bus. Dit zorgde ervoor dat wij de nieuwe stortgasinstallatie mochten leveren aan de Provincie Fryslân en een gasdrooginstallatie aan de DDE. Een prachtig project! Benieuwd naar dit project? Lees dan verder!

Het begin van een uniek ontwerp

Voor dit project zijn we begonnen met een uniek ontwerp. De tekeningen en de bijbehorende engineering voor de stortgasinstallatie zijn gemaakt door Biogas Holland, uiteraard in nauw overleg met alle betrokkenen. Daarnaast is het HDPE leidingwerk vervangen en een nieuwe verharding geleverd. hiermee namen we dus ook het civiel technische deel voor onze rekening.

Een belangrijke installatie

Met de nieuwe stortgasinstallatie wordt er gebruik gemaakt van stortgas uit de stortplaats vlakbij de Elfstedenhal. Vanuit de stortplaats is er een leiding aangelegd naar de nieuwe ijshal. Via deze leiding komt er biogas in de WKK. Hier wordt het biogas verbrand. Deze verbranding levert warmte en elektriciteit voor de Elfstedenhal op. Met deze elektriciteit kunnen de koelmachines in de hal gekoeld worden. Dit zorgt ervoor dat het ijs in de hal altijd gekoeld is: best belangrijk dus, deze installatie!

Een unieke stortgasinstallatie

De nieuwe stortgasinstallatie is in meerdere opzichten uniek. Zo beschikt de stortgasinstallatie over een fakkel die ook een verschillende hoeveelheid gas goed kan verwerken. Dit wordt weer benut in de Elfstedenhal. De fakkel heeft altijd een optimale verbranding, zelfs met laagcalorisch gas. Ook beschikt de installatie over een analyseapparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de kwaliteit van het stortgas constant geanalyseerd wordt. Veiligheid staat bij ons voorop!

De komende vijf jaren verzorgt Biogas Holland voor zowel de Provincie Fryslân alsook voor de DDE de complete service van de nieuwe installatie. Wij vinden het belangrijk om een betrouwbare installatie te leveren die de maximale beschikbaarheid geeft!