Voor de nieuwe stortgasfakkelinstallatie van Vink heeft Biogas Holland in samenwerking met Hofstetter Gastechnik AG gekozen voor een klant specifiek fakkelontwerp. De fakkelinstallatie is een gesloten fakkel, dus zonder zichtbare vlam, conform de SCIOS richtlijnen met hoog temperatuur. Hofstetter Gastechnik AG uit Zwitserland is marktleider op het gebied van brandertechnologie en is meer dan 40 jaar actief in de stortgas- en biogasmarkt.

Separate besturing

Met deze speciale fakkelinstallatie voldoet Vink aan de huidige wet en regelgeving zoals opgenomen in het activiteitenbesluit voorheen Nederlandse Emissie Richtlijn. Daarnaast beschikt de fakkelinstallatie over een eigen besturing met HMI waarvandaan relevante signalen worden uitgewisseld met de hoofdbesturing. Door de keuze van een separate besturing van de fakkelinstallatie kan deze ook als “stand alone” installatie draaien wat de flexibiliteit van de fakkel ten gunste komt.

De fakkelinstallatie is specifiek ontworpen voor de huidige en toekomstige stortgas productie. Op deze manier wordt een optimale stortgasonttrekking van de stortplaats bewerkstelligd en stankoverlast voorkomen.

Gasstraten

Het ontwerp van de fakkel is opgebouwd uit een tweetal gasstraten, gasstraat 1 beschikt over een capaciteit van minimaal 100 Nm3/h en maximaal 1000 Nm3/h verdeelt over twee brander straten. Gasstraat 2 beschikt over een capaciteit van minimaal 100 Nm3/h en maximaal 300m3/h. Door het toepassen van deze speciale branders is de fakkelinstallatie variabel inzetbaar bij verschillende stortgasproducties voor nu en in de toekomst.

Tijdens de pre-engineering van Biogas Holland heeft Vink besloten deze specifiek ontworpen fakkelinstallatie rechtstreeks te laten produceren door Hofstetter Gastechnik AG te Zwitserland.

Tijdens de realisatiefase is de fakkel in samenwerking met Vink gemonteerd, opgebouwd, aangesloten en opgestart. De gehele opbouw en opstart van de fakkelinstallatie was, conform verwachting, binnen 1 dag afgerond.

Binnenkort volgt meer informatie over de stortgasinstallatie van Vink Afvalverwerking te Barneveld.