Biogas Holland BV heeft in samenwerking met MTI Engineering de engineering en het technisch ontwerp voor de biogaslijn van Westfort Vleesproducten gemaakt. Vervolgens werden we ook door betrokkenen gevraagd voor de realisatie van deze biogasinstallatie. Wilt u meer weten over dit interessante project? Lees dan onderstaand artikel!

Westfort Vleesproducten

Westfort Vleesproducten loopt voorop op het gebied van innovatieve conceptontwikkeling en verduurzaming in de Nederlandse vleessector. Zij produceren volgens de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid. De kwaliteitseisen behoren dan ook tot de strengste van de wereld. Eind 2015 is een compleet nieuwe slachterij in gebruik genomen. Westfort Vleesproducten heeft bij deze nieuwe slachterij geïnvesteerd in extra dierenwelzijn, een betere vleeskwaliteit en duurzame energie oplossingen.

Opwekken van eigen energie door vergisting

Biogas Holland BV werd gevraagd om te helpen met de uitvoering van zo’n duurzame energie oplossing: een nieuwe biogasinstallatie. Wij namen, naast de engineering en het technische ontwerp van de WKK, ook het leveren van de gasbehandeling, fakkel en gasopslag voor onze rekening. 

Met behulp van de nieuwe vergistingsinstallatie produceert Westfort Vleesproducten 20% van het elektrisch vermogen en 80% van het eigen thermisch vermogen. Het methaangas dat ontstaat uit de vergisting wordt verbrand in de WKK. Dit levert 500 kWh groene energie op: dat staat gelijk aan elektriciteit voor 1.750 huishoudens! De reststromen worden verwerkt tot natuurlijke reststoffen. Slachterij Westfort kan nu met dit nieuwe systeem haar eigen restproducten op eigen terrein omzetten in energie en nutriënten. Hiermee zorgen ze voor 80% reductie van transport en reststromen.

Succesvolle afronding

Binnen de industriële sector wordt er steeds meer gezocht naar duurzame energie oplossingen. Bij Biogas Holland BV kunnen wij die oplossing bieden. Wij kunnen, mede dankzij de goede samenwerking met MTI Engineering, vol trots zeggen dat ook dit project succesvol is gerealiseerd!