Biogas Holland levert nieuwe biogasfakkelinstallatie aan Waterschap Vallei en Veluwe

In opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe heeft Biogas Holland op de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te Elburg een nieuwe gasfakkelinstallatie geleverd. Wilt u meer weten over dit project lees dan verder!

Aanbieding op maat

De bestaande fakkelinstallatie voldeed niet meer aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, milieu en voorschriften van het waterschap. Met een op maat ontworpen fakkelinstallatie van Biogas Holland voldoet Waterschap Vallei en Veluwe aan de vigerende milieu- en emissie-eisen.

Gasfakkelinstallatie RWZI Elburg

Onlangs heeft Biogas Holland een gasfakkelinstallatie op de RWZI te Elburg gerealiseerd in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe. Het doel van de gehele biogasinstallatie is het afvangen, opslaan, veilig transporteren en correct verwerken van het geproduceerde biogas. De productie van biogas vanuit afvalwater is een continu biologisch proces, wat niet elk moment in- en uitgeschakeld kan worden. Verbranden van overtollig biogas in een fakkelinstallatie is daarom veiligheidstechnisch / milieutechnisch van groot belang!

De basisuitrusting van de fakkel omvat alle elementen om te voldoen aan de vigerende regelgeving en veiligheidsspecificaties voor de verbranding van biogas. Diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals snel sluitende afsluiters, temperatuur bewaking, vlambewaking etc. waarborgen te allen tijde een hoogwaardige en veilige verbranding van het gas.

Deskundigheid

Biogas Holland heeft gezorgd voor professionele installatie, inbedrijfstelling en onderhoud waardoor er een probleemloze en veilige werking van de fakkelinstallatie wordt gegarandeerd.

Uiteraard is deze fakkelinstallatie onafhankelijk geïnspecteerd en goedgekeurd volgens de SCIOS richtlijnen.

Wilt u vaker op de hoogte worden gehouden van onze projecten, volg ons opLinkedIn!