Actief kool filters

Actief kool filters

Actief kool filters worden ingezet om vervuiling af te vangen uit het biogas. Actief kool heeft een zeer groot inwendig oppervlak en is daardoor zeer geschikt voor adsorptie. Het actief kool kan worden geïmpregneerd met bepaalde chemicaliën om zo de eigenschappen voor specifieke toepassingen te verhogen. 

  • Niet geïmpregneerd actief kool wordt veelal gebruikt voor het verwijderen van siloxanen en VOC’s (bijvoorbeeld terpenen)
  • Geïmpregneerde en katalytische actief kool wordt veelal gebruikt voor het verwijderen van organische stoffen (bijvoorbeeld Hg, NH3, H2S)
 

Voor optimale adsorptie in de actief koolfilters is lucht dosering nodig. Biogas Holland heeft een aantal actief kool variëteiten geselecteerd voor optimale stand-tijd en selectie eisen van onze klanten. Daarnaast voeren we zelf koolwissels uit en maken we het actief kool filter inert voor de kool wissel, het transport en de verwerking.   

 
Biogas Holland ontwerpt actief kool filters op maat.

Meer weten?
Neem contact op

Met ruim 25 jaar ervaring weten we precies waar de perfecte installatie aan voldoet. We kunnen u helpen bij alle aspecten van het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van de perfecte biogasinstallatie.