Nieuwe Warmte Kracht Koppeling en biogasconditionering voor Waterschap Vallei en Veluwe

Biogas Holland heeft voor Waterschap Vallei en Veluwe een nieuwe Warmte Kracht Koppeling (WKK) geleverd en geïnstalleerd op Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te Harderwijk. Tevens is er een installatie ontworpen en geleverd die het vervuilde biogas op de gewenste kwaliteit brengt. Wilt u meer weten over dit project lees dan verder!

Realisatie WKK installatie

Na een eerder uitgevoerde succesvolle SAT en prestatietest is de oplevering van de gehele installatie een feit. In hoofdlijnen bestond het project uit het uitvoeren van de volgende werkzaamheden:

– Amoveren van oude WKK installatie

– Leveren en installeren van de nieuwe WKK installatie

– Aanpassen van de bestaande biogas- en CV-leidingen

– Regel- en besturingssysteem nieuwe WKK en biogas conditionering

– Elektrotechnische werkzaamheden, besturing, in koppeling trafo

– Civieltechnische werkzaamheden olieopslag-, WKK-, en schakelruimte

Biogas Holland heeft in samenwerking met, 2G GmbH, Moekotte, Pannekoek en Inter Act industrial automation, zorg gedragen voor ontwerp, engineering en de uitvoering van bovenstaande werkzaamheden.

Biogasconditioneringsinstallatie

De kwaliteit van ruw biogas is nagenoeg nooit van het gewenste niveau voor een directe benutting in een WKK installatie. Biogas Holland is specialist in het ontwerpen en realiseren van op maat gemaakte biogas conditioneringsinstallatie. Processen die bij conditionering van toepassing zijn; gasdroging, H2S verwijdering, Siloxaan verwijdering, biogas analyse, luchtdosering en drukverhoging.

Compleet ontzorgen

Biogas Holland gaat in combinatie met 2G GmbH zorgdragen voor de inspectie, service en onderhoud aan de WKK installatie met biogasconditionering voor een periode van 10 jaar.

Biogas Holland bedankt naast Waterschap Vallei en Veluwe ook haar partners; 2G GmbHMoekottePannekoek en Inter Act industrial automation voor de succesvolle samenwerking!